O MNIE

Za kulisami Gayatri stoi dobra intencja, życzliwość do wszystkich czujących istot oraz otwartość na świat. Inspirują mnie autentyczni ludzie i ich wrażliwość, przyroda oraz kraje azjatyckie: ich prostota, kolory, różnorodność smaków, kontrasty i brak pośpiechu.

Moje przepisy zainspirowane są kuchnią indyjską: zdrową, pożywną i satwiczną. Wykorzystuję zasady ajurwedy, co oznacza, że pokarm oddziałuje na ciało, umysł i duszę.

Uwielbiam dobrze zjeść.

Kiedy tylko mogę, kreuję wokół siebie więcej piękna.
Wierzę, że jako ludzie jesteśmy zdolni do głębokiej miłości.
Wierzę, że nie wszystko jest takie, jakie się wydaje.
Wierzę, że najpiękniejszą podróżą jaką możemy odbyć jest ta z głowy do serca.

Gdy gotuję:

Do każdego przepisu dodaję całe moje serce i najważniejszą dla mnie przyprawę, szczyptę miłości.
Karmienie drugiej osoby to ogromna odpowiedzialność, dzielenie się energią oraz magia, która wytwarza się w procesie gotowania.
Jedzenie dla mnie to nie tylko zaspokajanie zmysłów. To dla mnie magiczna podróż odżywiająca ciało, uspokajająca umysł i karmiąca duszę. A tym, co spaja wszystko w całość jest Jakość: intuicja doprawiona wartościami i obsypana drobinkami pasji.

Cuda świata to dla mnie:

muzyka, las, śpiew ptaków, cisza i spokój, uśmiech, prostota.

Czytam:

Clarrisa Pinkola Estes, David Hawkins, Jack Kornfield, David Deida...

Słucham:

Maok, Estas Tonne, Zeger Vandenbussche, Dead Can Dance, Mari Boine, Baka Beyond, Snatam Kaur, Deva Premal...
 
Jeżeli chcesz nawiązać ze mną współpracę w zakresie gotowania lub fotografii kulinarnej zapraszam do kontaktu.