Szparagi

Szparagi są niskokaloryczne i mają sporo wartości odżywczych. Warto zatem włączyć je do jadłospisu, zwłaszcza, że działają jak afrodyzjak 🙂 Przepis na łatwe, bardzo szybkie, zdrowe i pożywne danie. Można połączyć z ulubiona kaszą i sałatką i obiad gotowy.

Sposób przygotowania

Gotujemy szparagi około 7-10 minut. Pamiętaj, że szparagi gotuje się na stojąco. Odsączamy z wody, kroimy na kilka części. Na patelni rozgrzewamy ghee lub olej kokosowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Dodajemy szparagi, dokładnie mieszamy, smażymy przez kilka minut. Gotowe :)

Składniki

1 pęczek zielonych szparagów
3 ząbki czosnku
masło ghee lub olej kokosowy nierafinowany
sól
pieprz


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *